Nitra zdolala v šlágri Zvolen,o účastníkovi baráže sa ešte nerozhodlo

25.02.2013 Celý región

Nitra 24. februára (TASR) - Nitra začala ako zvyčajne tlakom na hosťujúcu bránu, no do prvej vážnejšej šance sa dostali hostia, keď Zvolenčan Čurilla dostal ideálnu prihrávku pred bránku Nitry, trafil tyč a puk sa napokon od päty gólmana Laca dostal mimo priestoru brány. Hlavný rozhodca gestom naznačil, že si situáciu overí na videu, nechal pokračovať v hre a o tri minúty skóroval Nitran Piatak. Po krátkom prerušení a konzultácii s videorozhodcom hlavný rozhodca rozpažil ruky a na časomere naskočil stav 1:0, čo mnohí diváci nepochopili. V 17. minúte pridali Nitrania ďalší gól, keď najskôr Tománek nepremenil nájazd, no potom sa k puku dostal Miroslav Pupák a prestrelil Šimka.

Potom sa strelci odmlčali až do 37. minúty kedy od modrej vypálil bez prípravy Tománek a puk poslal zblízka do brány Tomáš Nádašdi. Trojgólový náskok domácich trval ln pár sekúnd, pretože Lukáš Jurík backhendovou dorážkou prekonal Laca - 3:1. V úvode tretej tretiny si obrana Nitry nešťastne zrazila puk do bránky, gól bol pripísaný Čurillovi a Zvolen sa tak dostal na kontakt - 3:2. V 48. minúte zavadil domáci Kmeč korčuľou o ležiaceho Novajovského a inkasoval trest v hre za kopnutie protihráča, čo znamenalo, že pre neho stretnutie predčasne skončilo. Napokon sa už skóre 3:2 nezmenilo a Nitra tak vyrovnala tohto sezónnu bilanciu so Zvolenom na 3:3 na zápasy.
Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: "Do stavu 3:1 sme Zvolen valcovali a myslím, že len vďaka brankárovi Šimkovi bol výsledok taký aký bol. Napokon vďaka bojovnosti a skvelých divákov sme doviedli zápas do víťazného konca."
Peter Mikula, tréner Zvolena: "Mal som inú predstavu o prístupe a hernom prejave mojich hráčov. Po prvej tretine sme sa vrátii do zápasu, začali sme trochu tlačiť, no keď sme nevyužili päťminútovú presilovku, nemohli sme pomýšľať o víťazstve."

Martin podľahol Košiciam 1:4
Súboj posledného s tretím začali prekvapujúcvo lepšie domáci a v úvode mohli streliť dva góly. Themárovu strelu už v 16 sekunde zastavila ľavá žŕdka košickej bránky a v 4. min chytil Hyllák blafák Važanovi. Nedáš-dostaneš vyšlo aj tentokrát, a kým Martinu chýbal kúsok šťastia Štrbák pri presilovke v 10. min tvrdou strelou načal už tretiu stovku gólov Košíc v tejto sezóne. O 33 sekúnd pridal druhý gól hostí Marcinko kruiózne hlavou, keď po strele Deyla Šurek vyrazil puk tak nešťastne, že trafil prilbu útočníka Košíc. Aj druhú tretinu začali domáci aktívne. Hollý a Fujerík však košického gólmana neprekonali a Martinčania neuspeli ani v presilovej hre 5:3.

V pokračujúcej presilovke o jedného hráča sa vašak už domáci dočkali, keď Hylláka prestrelil Themár. V 27. min mohol vyrovnať Petruška, ale sám pred košickým brankárom netrafil puk. Na druhej strane sa potom vyznamenal Šurek pri pokusoch Mlynaroviča, Svitanau a Macejka. V 39. min však viedli hostia už opäť o dva góly, keď Šureka prekonal Cebák. V 45. min Jokeľ za 24 sekúnd využil presilovku Košíc pri vylúčení Slávika. Potom sa už zápas len dohrával. V 51. min ešte Važan trafil žŕdku Hyllákovej bránky, ale to bolo zo strany domáci všetko. Košice si už ustrážili víťazstvo.
Róbert Pukalovič, tréner MHC: "O výsledku rozhodla úvodná tretina, po ktorej sme kruto prehrávali o dva góly. Napriek tomu, že sme mali veľmi dobrý vstup do zápasu, ale ten sme nedokázali vyjadriť aj gólovo. Keď súper viedol 2:0 už to bolo pre nás ťažké. Napriek tomu hráči príkladne bojovali a znížili. Naše chyby však potom skúsený súper využil a potvrdil úlohu favorita. Chcem však chlapcom poďakovať za dnešný výkon."
Milan Staš, tréner Košíc: "Vstup do zápasu sme nemali najlepší. Nechali sme domácich vytvoriť si niekoľko dobrých šancí. Dvomi gólmi sme však išli do vedenia my. V druhej tretine sme zbytočnými vylúčeniami dovolili Martinu prevziať iniciatívu a streliť kontaktný gól. Po našom treťom góle sme sa upokojili a už sme kontrolovali vývoj zápasu. Som spokojný, splnili sme cieľ s ktorým sme do Martina prišli."

Skalica vyhrala nad Žilinou 0:3
Úvod zápasu bol veľmi rozkúskovaný a ani jedno z mužstiev výraznejšie neohrozilo súperovho brankára. V polovici tretiny sa začalo viac vylučovať, čoho výsledkom bol prvý gól stretnutia. V presilovej hre neudržal Žigárdy strelu Školiaka a Pálffy doklepol puk do siete. Žilinčania si vytvorili tlak až v početnej výhode v závere dejstva, Varga však v bezprostrednej blízkosti trafil len Lipovského.

Ani v prostrednej časti diváci veľa hokejovej krásy nevideli. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú, no na oboch stranách chýbala finálna prihrávka či väčší dôraz v zakončení. Opticky mali viac z hry domáci, ktorí mohli zmeniť stav stretnutia najmä po vylúčení Konečného, ale Lipovskému veľa problémov nenarobili. V 36. minúte úradoval po druhýkrát Žigmund Pálffy, ktorý zasúval puk už do odkrytej brány po kombinačnej akcii jeho formácie.

Žilinčania vstúpili do tretej tretiny s úmyslom zápas zdramatizovať, neboli však dostatočne efektívni. To neplatilo pre Skaličanov, ktorých elitný útok v 46. minúte po tretíkrát vyšachoval domácu obranu. Pálffy tentoraz prihrával a René Školiak už nemal problém usmerniť puk za Žigárdyho chrbát. Od tejto chvíle sa duel prevažne dohrával. Skalica kontrolovala výsledok, Žilina sa pokúšala aspoň o kontaktný gól. Keďže neuspela ani v presilovej hre v samom závere, brankár Lipovský si druhýkrát v rade udržal čisté konto.
Slavomír Chlebec, tréner Žiliny: „Vedeli sme, že Skalica má skúsený tím. Potvrdila svoje kvality a v každej tretine nám strelila gól. Mrzí ma, že sme napriek viacerým príležitosťami ani raz neskórovali. Súper využil naše chyby a s prehľadom zvíťazil.“
Martin Pešout, tréner Skalice: „Vedeli sme, že to dnes nebude jednoduché. Žilina potrebuje aspoň jedno víťazstvo na definitívnu záchranu. Chceli sme však vyhrať, pretože chceme zabojovať o piatu priečku. Teší ma, že sme dvakrát po sebe neinkasovali. Priebeh duelu sme mali pod kontrolou, hoci v druhej časti bol súper lepším tímom.“

Dukla Trenčín prehrala s Piešťanmi 2:3
V Trenčíne sa začalo hrať vo výbornej atmosfére, ktorú pomohla dotvárať početná skupina fanúšikov z kúpeľného mesta. Tempo hry sa stupňovalo a bojovalo sa o každý centimeter ľadu. Na úvodný gól mali šance oba tímy, ale za hostí sa nepresadil pred Kristínom Mertel či Saliji, z domácich neprekonali brankára Tomeka pre zmenu Sojčík, respektíve Lelkeš z dobrých streleckých uhlov. Diváci tak museli čakať na otvárací presný zásah do 17.minúty, kedy našiel Stupka z ľavej strany útočného pásma prihrávkou na jeho osi Samira Saljiho, ktorého tvrdá strela z prvej skončila v bránke. Trenčania mali ešte v prvej tretine niekoľko možností na vyrovnanie, ale ani Mikula a v závere ani druhýkrát Sojčík neistého Tomeka neprekonali.

Dukla vstúpila do druhej časti s viditeľným cieľom dosiahnuť vyrovnávajúci gól, ale Piešťany im to komplikovali dobrou hrou v defenzíve pri bránení stredného pásma. Hostia hrali veľmi umne, čoho dôsledkom bol druhý gól v 26.minúte a opäť z hokejky Salijiho. Tentoraz namieril presne pomedzi Kristínove betóny. Dukla zapla na vyššie obrátky, ale Klímov pokus z ľavej strany útočnej tretiny skončil iba na hornej žŕdke Tomekovej bránky. Rovnako tak dopadol aj Chylov pokus na druhej strane, tentoraz zvonila pravá tyčka. Od tohto momentu sa hra prerušovala len zriedkavo, ale žiadna hokejová sláva to nebola.

Trenčanom vyšiel vstup do tretej tretiny a v 42.minúte znížil nepriaznivý stav z pohľadu domácich perfektnou strelou zápästím Tomáš Klíma, ktorou povymetal všetky pavučiny z ľavého horného rohu Tomekovej bránky. Dukla rázom ožila a vyrovnať mohla už o tri minúty neskôr. Sojčík sa rútil sám na Tomeka, bol faulovaný, no z nariadeného trestného strieľania neprekonal domáci útočník brankára Piešťan strelou pomedzi jeho betóny. Zaslúžené vyrovnanie prišlo ešte v tej istej minúte, keď Pardavý dorážal vyrazený puk do bránky z hranice bránkoviska. Piešťany napokon strhli víťazstvo na svoju stranu dvadsať osem sekúnd pred koncom. Melichárek si počkal na svoju šancu a v rozhodujúcej chvíli poslal puk za bezmocného Kristína. V závere ešte mohol vyrovnať Pardavý, ale netrafil prázdnu bránku. Dukla tak podľahla Piešťanom druhýkrát v sezóne.
Róbert Kaláber, tréner Trenčína: "V prvej časti sme sa nevedeli dostať do zápasu, viazla nám hlavne kombinácia. V druhej tretine sme trošku pozmenili zostavu, no náš herný prejav sa zhoršil, inkasovali sme a bolo 0:2. V tretej časti sme začali hrať vabank, keďže sme chceli pomýšľať ešte na štvrté miesto v tabuľke. Podarilo sa nám vyrovnať, no ani za stavu 2:2 sme nechceli hrať na remízu. Inkasovali sme však gól v poslednej minúte, ktorý nás mrzí, ale na druhej strane treba povedať, že pôjdeme do play-off zo šiesteho miesta. Máme tak viac času na to, aby sa zranení hráči zotavili a zodpovedne sme sa na play-off pripravili."
Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: "Nemôžem tajiť fakt, že sme prišli do Trenčína naplno bodovať. Chceli sme si ustrážiť štvrtú priečku, aby sme ju definitívne získali. Prvá tretina bola z našej strany veľmi dobrá, korčuľovali sme a strelili jeden gól. V tej druhej sme mali problémy s pohybom súpera, ale dobre sme sa bránili a jeden protiútok sa nám podarilo premeniť na druhý gól. Škoda úvodu tretej tretiny, kedy do nás súper vletel a vyrovnal. Zápas ďalej vrcholil a sme radi, že nám to v závere padlo. Okrem spomínaných piatich minút sme si víťazstvo zaslúžili."

Poprad zvíťazil na Bystricou 6:4
V zápase sa rozhodovalo o ôsmom mieste v tabuľke základnej časti, a tým aj o playoffovom súperovi pre Zvolen. Ak by domáci prehrali, prisúdili by si tabuľkového lídra z Pohronia a takýto scenár by diváci v derby zápasoch aj privítali. Popradčania pôsobili od začiatku kompaktnejšie, po dvoch tretinách pevne držali vývin vo svojich rukách a keby im 53 sekúnd pred druhým klaksónom nestrelil Macík gól do šatne, vyhli by sa sebamenším starostiam. Úvod zápasu doprial domácim, v 4. min pomerne kurióznym spôsobom Marcinek ležmo dopravil puk za chrbát Sidora, ktorému nepomohla ani unikátna 'šnúra' v bránke. Od 10. min sa začalo pre 'baranov' vážnejšie trápenie. Vandasovu šancu pri početnom oslabení ešte bez postihu ustáli, no vzápäti nechali Suchého prekľučkovať sa pred bránku a gólovo za hrúbku aj pykali. Po spolupráci s Vaicom v 14. min posunul do vedenia Popradčanov Buc, o pár sekúnd na to Jankovič pohorel v šanci a 'kamzíci' mohli stavať z tesného náskoku aj v druhej tretine.

S prídelom gólov dopadla úplne rovnako, Hvílova presná strela v presilovke, Brejčákova skôr propagačná od modrej pri hre štyroch na štyroch spôsobili, že domácim už nikto neveril, navyše keď premárnili dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov. Až pohotový gól Macíka hneď po buly vyvolal akú-takú nádej na zvrat. Ráznu odpoveď však udelil hneď po prestávke Stanfield, nepokrytý pred bránkou, s pohodlným doklepnutím nahrávky od Paločka do siete. Od 47. min sa znovu Bystričanom ponúkla dvojminútová presilovka piatich na troch, tentoraz Macík brankára Sidora zblízka prekonal, aby o 19 sekúnd neskôr Hvila zmietol všetky pochybnosti o víťazstve Popradčanov. O kozmetickú úpravu výsledku sa ešte postaral v početnej prevahe v 54. min bekhendovou strelou z uhla Lunter.

MHC Mountfield Martin - HC Košice 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Góly: 25. Themár - 10. Štrbák, 10. Marcinko, 39. Cebák, 45. Jokeľ.
Rozhodovali: Lokšík - Smrek, Smerek,
vylúčení: 7:8, navyše Kolba (Košice) na 10 minút za nešporotvé správanie,
presilovky: 1:2
oslabenia: 0:0
600 divákov

HK Nitra - HKM Zvolen 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Góly: 13. Piatak, 17. Pupák, 37. Nádašdi - 38. L. Jurík, 42. Čurilla
Rozhodovali: Müllner, Kubuš - Kacej, Rovenský,
vylúčení: 1:6, navyše: Kmeč (Nitra) trest v hre za kopnutie protihráča,
presilovky: 2:0,
oslabenia: 0:0,
2492 divákov

HC'05 Banská Bystrica - HK Poprad 4:6 (1:2, 1:2, 2:2)
Góly: 4. Marcinek, 40. a 48. Macík, 54. Lunter - 11. Suchý, 14. Buc, 23. Hvila, 29. D. Brejčák, 41. Stanfield, 49. Hvila.
Rozhodcovia M. Homola, Hradil (obaja ČR) - M. a P. Korbovci,
vylúčení 7:10, navyše Lantoš (B. Bystrica) 10 minút za napadnutie hlavy a krku - Suchý 10 min za pichnutie + DKZ za protesty,
presilovky: 2:2,
oslabenia: 0:0,
1150 divákov

MsHK DOXXbet Žilina - HK 36 Skalica 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly: 12., 36. Pálffy, 46. R. Školiak.
Rozhodovali: Baluška - Výleta, J. Tvrdoň,
vylúčení: 2:5, navyše: Lažo (Skalica) 10 minút za nešportové správanie,
presilovky: 0:1,
oslabenia: 0:0,
948 divákov

Dukla Trenčín - ŠHK 37 Piešťany 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Góly: 42. Klíma, 45. Pardavý - 17., 26. Saliji, 60. Melichárek
Rozhodovali: D. Konc - Holienka, Valach,
vylúčení: 2:2,
presilovky: 0:0,
oslabenia: 0:0,
2110 divákov
 
1.Zvolen54  31  
  8  
  3  
  12 
197:137  112
2.Nitra54288414 181:136104
3.Košice54304515 204:137103
4.Piešťany542531313 144:12994
5.Skalica54264222 199:17488
6.Trenčín54217620 163:15783
7.Poprad54206523 181:17577
8.Ban. Bystrica54195426 147:18471
9.Žilina54133830 135:18753
10.MHC Mountfield54125334 116:19749
 
 

Vyberte región